AFRICA MERCY

Africa Mercy är världens största civila sjukhusfartyg och seglar till afrikanska länder för att erbjuda befolkningen gratis sjukvård och livsviktig information om hälsa.

Av de årliga 313 miljoner operationer som sker i världen genomförs bara 5 % I de fattigaste länderna där mer än 30% av världens befolkning bor. Organisationen Mercy Ships som driver Africa Mercy ger hopp och läkedom till de fattigaste och förändrar livet både för individer och nationer. Detta vill vi som familj vara en del av och har därför beslutat att under minst två år arbeta som volontärer ombord.

Hur går det till?

 Efter en inbjudan från ett lands regering och månader av förberedelser kan Africa Mercy äntligen anlända till lämplig hamn. Veckorna innan har det annonserats i diverse medier att Mercy Ships skall komma och kan hjälpa människor i landet  som lider av ….

Tusentals människor kommer och köar under screeningdagarna där varje person tas emot och undersöks av en läkare. Därefter bokas patienter in för diverse operationer. 

 

 

 

Det finns en begränsning i hur många operationer som hinns med under de ca 10 månader som skeppet befinner sig i landet. Patienter prioriteras utifrån behov samt utifrån vilka operationer och medicinsk hjälp som Mercy Ships kan erbjuda

.


Det finns 5 operationssalar och 82 vårdplatser ombord, för att kunna ta emot så många patienter som möjligt byggs det upp ett Hope center på fastlandet där patienter vårdas under en längre tid. Då våra patienter sällan har tillgång till någon sjukvård i landet är det viktigt att all rehabilitering och efterkontroller sker medans skeppet är på plats.