IT-chef, spel och inga patienter

Varje dag hittar jag nya saker att göra. Även om dagarna är väldigt mycket det samma och vi ligger i samma hamn sen i april. Skeppet har just nu ca 100 passagerare och inga patienter. Långt ifrån drömscenariot.

Vart skulle vi varit idag utan Covid-19? Förmodligen i Liberia och precis börjat starta upp verksamheten efter lite julledighet igen. Våra sjuksköterskor och läkare har redan hjälpt flera människor och  undersökt flera 1000 patienter. Alla ”accesspunkter” för  vårt Wi-Fi hade vart utbytt sen länge tillbaka.  Där är vi inte idag… Just nu ligger vi stilla på Teneriffa i hamnen Grenadilla. En liten, helt ny, hamn där vi är det enda fartyget. Vi är underbemannade, rastlösa och som många andra i världen VÄLDIGT trötta på denna situation. (Covid-19) Men vi är i gott mod och glada för att få vara just här!

 

Jag har, fram till idag,  jobbat fyra månader som IT-Chef på världens största civila sjukhusskepp. En konstig mening med tanke på att det enda stället skeppet har varit på är Teneriffa. Min första tanke om att vara i denna position innan jag erbjöds tjänsten var inte att ligga till kaj i Teneriffa.
Mitt jobb växlar otroligt mycket mellan att planera framtiden och släcka ”bränder” för dagen. Att vara spindeln i nätet mellan huvudkontoret i Texas, USA, och fartyget, Africa Mercy. Samt att hjälpa Global Mercy, det nya skeppet, att förbereda så mycket som möjligt.
Jag har ett fantastiskt team runt omkring mig. Det är så mycket kunskap och energi. Och det är så otroligt många drivna människor ombord som håller skeppet flytande. Jag vill rikta ett stort tack till alla ombord! Just nu är det största utmaningarna att få hit besättning i tid innan avresa till Senegal. Som fortfarande är planera att ske i April. Även i mitt team saknar vi besättning under det kommande året. Känner du någon eller har ett gott tips på någon IT kunnig, potentiell, besättningsman, tveka inte att höra av dig till mig!

Dagarna är annars väldigt lätta att fylla. På helgerna åker vi oftast ut på en liten vandring eller till stranden. Vardagskvällarna finns det alltid saker att göra likaså. Vill man spela lite pingis, sitta ute på däck 7 och tjöta eller spela något brädspel är det aldrig en tvekan om att hitta någon villig ny eller gammal vän. Helt underbart! Helt enkelt så är dagarna fulla av mycket arbete och aktiviteter. Vi trivs väldigt bra med att vara ombord! Och jag vill rikta ett stort tack till alla er där hemma! 

 

Vi hade ett väldigt fint samtal med några vänner hemifrån nyligen som gav oss alla otroligt mycket glädje och energi. Tack till er! Fortsätt gärna med att komma med förslag på digitala sammankomster, det uppskattar oss och får oss att känna att vi är en del av vardagen hemma i Sverige. Tack för allt ni gör och gjort för oss! Vi saknar er och älskar er!

Kramar,
Andreas med familj.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *