Oj nu blev det rörigt!

IMG_1652

Mitt i tvätten, flyttlådor, gårdagens disk och lekande barn försöker vi att på något sätt göra upp olika planer för hur vi skall hantera allt de kommande månaderna.

Att vi lever mitt i en corona pandemi påverkar vår resa allt mer. Både vi som familj och Mercy Ships som organisation längtar ju efter att vi skall kunna och bli en del av arbetet men allt beror på svar som inte finns. När avtar pandemin? När kommer flygen att börja gå igen? När är det säkert att resa? Hur påverkar Covid-19 Afrika?

Vi som har hyrt ut vår lägenhet och levt i flyttlådor sedan februari börjar nu närma oss Kristi himmelsfärdshelgen då vi skall flytta. Möbler skall fraktas till diverse olika håll för förvaring, allt skall vara sorterat, nerpackat eller bortskänkt. Kvar blir vår familj med ett antal resväskor som är tänkta att innehålla det vi behöver för de kommande två åren. Det är klar att allting kommer att lösa sig men bäst vore ändå om askungens gudmor kunde titta förbi och med trollstavens graciösa rörelser få allt att falla på plats.

Jag som har ett behov av att organisera så att allt känns görbart tyckte att denna flytt var mycket att hantera redan innan corona. Men ja nu blev det rörigt på riktigt. Frågor som hur jag skall förvarar vinterkläder och gör iordning läderskor försvann liksom i skuggan av, vart skall vi bo nu och hur skall vi göra med ekonomi och allt annat?

Vi bestämde oss till slut att gå i tro och fortsätta arbeta för kunna komma iväg så snart som möjligt. Vi försöker febrilt vända och vrida på olika lösningar och möjligheter för att få denna extratid i Sverige bli så bra som möjligt med barnens välbefinnande i främsta fokus. Det går tyvärr inte att ge några säkra besked om när vår resa kan börja. I dagsläget finns det en plan på att försöka få oss till Texas i augusti där vår resa tar sin början. Det finns dock inga garantier utan vi går i tro och ber innerligt att detta skall bli verklighet.

Ja nu är det rörigt, flytten är två veckor bort och jag måste nog ändå ta tag i våra vinterskor. En dag kommer vi sitta på flyget och allt som kan göras av förberedelser är gjort, vår startsträcka blev bara längre än väntat.

Var gärna med och bär oss i bön genom denna röra!

/Malin

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *