Skip to content

Om oss

Familjen Zimmergren består av fyra familjemedlemmar: mamma Malin 30år, pappa Andreas 30år, storasyster Ella 3år och Lilla syster Lo 9 månader. Vi bor i Mölndal där vi jobbar och är aktiva i församlingen Bifrostkyrkan som är en del av Equmeniakyrkan.

Malin

Jag är förälskad i att upptäcka nya kulturer, människor, och nya resmål. För mig spritter det i hela kroppen när jag vet att nu börjar resan och nu är vi på väg. Äventyret är målet. Jag jobbar idag som lärare i fritidshem på Bosgårdsskolan i Mölndal. Där jag gärna drar igång projekt, lekar och andra finurliga utmaningar och uppfinningar att skapa. Att gå ut på promenad och fastna i en djup konversation mitt i solskenet är en stor frihetskänsla för mig. Jag kommer ifrån Skepplanda, Ale kommun, 4 mil norr om Göteborg. Där har jag även jobbat som ungdomsledare och vart aktiv som tonåring i kyrkan och Scouterna. Men jag lockades snabbt till Mimer Hus Gymnasium för att få dansa, sjunga och göra teater i Estetiska programmet.
Jag har ett stort hjärta för Mölndal där vi, familjen, bor sen 6 år tillbaka. Detta på grund av det fina vännerna vi har och församlingen, Bifrostkyrkan, vi är med i. Jag tillsammans med fler leder söndagsskolan och engagerar mig gärna i frågor som riktar sig utåt mot människor i Mölndal från kyrkan.
Jag ser väldigt mycket fram emot äventyret, resorna och möten med människorna som vi kommer att få under det kommande två åren med Africa Mercy.

Andreas

Jag är en projektledande-, spänningssökande- och sportande 30 åring som älskar att träffa nya människor. Jag är uppvuxen i Kungälv, tre norr mil om Göteborg, men har bott mina senaste åtta år i Mölndal tillsammans med Malin. I Kungälv studerade jag på Gymnasiet Mimers Hus, jag träffade Malin, fann min tro och gjorde min uppkörning till körkortet.
Jag pluggade på Helsjöns folkhögskola och var ganska snabb in i arbetslivet. Innan jag började arbeta på Telia som Business Consulting Advisor, där jag jobbar idag, seglade jag runt den Svenska kusten och ända ner till Malaga, Gibraltar, Alicante och även Kanarieöarna ombord på Elida V. Idag är jag aktiv i Bifrostkyrkan och jobbar gärna med styrelsefrågor och andra projekt som kommer i min väg. Om jag inte tränar med vänner försöker jag söka mig till skogen och i närheten av en brasa och en pinne där jag kan sitta och grilla en korv.

Ella & Lo

Ella är en stolt Storasyster och delar gärna med sig av just att hon är storasyster och det är ”min Lo”. Hon är kärleksfull, glad och väldigt social. Ella ser gärna till gruppens bästa. Hellre att alla är med än att någon blir utanför. Om Ella skulle få bestämma skulle varje måltid bestå av en rund macka med leverpastej och smör. Att bygga kojor, hitta på lite rollekar och cykla är tre stora intresseområden som speglar Ellas vardag just nu.
Tre bästa leksakerna just nu:

Kossan Janne, en uppblåsbar ko man studsar sig framåt med, sina pussel och sitt porslin med möjlighet att få laga mat och servera den.

 

Lo har de största ögonen i familjen, tillsammans med hennes stora tandlösa leende kan hon få vem som helst på fall. Det finns ingen mer, som Lo ser upp till, än sin storasyster. Ella är den stora idolen och varje gång Lo ser sin storasyster skiner hon upp mer än för någon annan.
Mat är något som anses som något man måste göra snarare än en glädje. Där emot papper och kartong går alltid ner. Så fort Lo ser papper eller kartong som finns i lagom höjd hugger hon som en kobra.
Tre bästa leksakerna just nu:
Allt som Ella har i sina händer, något som går att tugga på och framförallt något att hålla sig i för att ta sig gående framåt.

Våra uppdrag ombord

Primary Caregiver / Lekterapi

Malin har rollen som Primary- caregiver och kommer främst att ta hand om våra två barn Ella och Lo. Väl på plats kommer vi att undersöka på vilket sätt Malin kan använda sin profession som lärare i fritidshem för att tex stödja de barn som ligger inne länge på sjukhus med hjälp av lekterapi. 

Information & Service Manager

I rollen som IT chef kommer Andreas att leda en grupp som hanterar all IT ombord. Exempel på det gruppen hanterar är stationära- och bärbara datorer, skärmar, telefoner, nätverk och internetaccesser. Andreas kommer också ansvara för planera och hantera leveranser gällande supportärenden, scheman och underhåll inom IT ombord. 

Förskola & Livsnjutare

Ella kommer att gå på förskolan ombord under förmiddagarna. Resterande tiden på dagen kommer hon tillsammans med mamma, Malin, och Lo att upptäcka båten och nya vänner. Det finns ofta flera andra i Ella och Lo’s ålder som dom kommer att kunna leka med. Kanske bada i poolen som finns ombord eller besöka patienter som behöver sällskap.
Lo kommer att tillsammans med Malin besöka båtens alla våningar och charma alla hon möter. Då hon är, just nu, för liten att gå på förskolan ombord kommer hon vara tillsammans med Malin under dagarna.