Snabba beslut och nu är vi här

Nu är vi hemma.

Vi är hemma i Sverige, vi har suttit i karantän och nu är vi i Skepplanda, vi alla mår bra och vi längtar efter att få träffa er alla igen.
Planen var att åka hem den 16 april och påbörja vår karantän då. Andreas skadade axeln ganska allvarligt. För ca 4 veckor sen kastade han en boll som vägde för lite och kastade alldeles för hårt. Något vred sig i axeln och sjukhusbesöken var ett faktum.

Nu tänker du nog att, ”Tur att ni i alla fall bor på ett sjukhus”. Och, Ja, det var skönt att vi gjorde det. Men skeppet är under uppbyggnad och likaså vår sjukhusavdelning. Så efter en del undersökningar och försök till att minska svullnad och smärta begav sig det till ett av Teneriffas sjukhus för olika röntgen tillfällen. Efter magnetröntgen hade läkarna fortfarande inte svar på vad som skulle behövas göras och Andreas blev ombedd att åka tillbaka för att göra ännu ett ultraljud.

Försäkringsbolaget anser att det inte längre rör sig om ett akutfall och hänvisar till att vi får resa hem för vidare vård. Ombord på skeppet bedömer läkaren att det bästa är i så fall att lämna och åka hem snarast för att påbörja vård hemma i Sverige. Med tanke på att det knappt var en månad kvar att åka hem i alla fall.

Så, nu är vi hemma i Sverige.

Vi är just nu hemma i Skepplanda hos Malins föräldrar. Vi är kalla och inte riktigt vana vid det fina friska vädret Sverige har att erbjuda så här års. Vi fick snabbt ringa hem till våra föräldrar för att packa ihop det vinterkläder vi kan få tag i, vår tanke var inte att åka tillbaka ännu, och med mycket hjälp och stöd har vi nu påbörjat vårt liv här hemma med att söka jobb och bostad.

 

Malin har fått jobb

Malin har fått jobb på Kronaskolan i Älvängen som lärare i fritidshem. Där hon börjar i augusti och kommer jobba på 80%. Malin kommer även jobba med ungdomarna i Guntorps Missionsförsamling på 10% varje onsdag eftermiddag.

 

Andreas Söker jobb

Andreas har ännu inte fått tag på ett jobb. Det är förmodligen bara en tidsfråga och vet du någon som söker en arbetsledare, med öga för organisation, struktur och med hjärtat på rätt plats för att utveckla andra människor, tveka inte på att höra av er till Andreas. Behöver du CV eller har några funderingar hör gärna av dig till Andreas. Mail, andreas@zimmergren.nu, eller mobil, 0761 076 133.

 

Ella och Lo

För Ella och Lo hoppas vi att hitta skola där dom kommer att trivas och utvecklas. Vi hoppas att den skolan finns i Älvängen och att till nästa termin kommer de båda att börja på förskolan.

 

Vi vill hitta en bostad i Älvängen.

Vi bor just nu hos Malins föräldrar i Skepplanda. En stor fin gård där barnen har mycket gräsmatta och möjlighet till nya upptäckter varje dag. Vi trodde tidigt i januari att vi skulle stanna och bo på Africa Mercy under det kommande två åren. Och eftersom vår hyresgäst i Mölndal valde att flytta tog vi beslutet att ge upp vår lägenhet och inte försöka hyra ut den igen.
Därför står vi nu utan vår ”egen” bostad. Vi letar under stock och sten. Och har du möjligen någon information eller ett hus eller lägenhet som vi skulle kunna få bo i hade det varit fantastiskt. Vi önskar att få bo i Älvängen. Barnen kommer börja på förskola till nästa terminsstart och Malin har fått arbete på Kronaskolan i Älvängen.

 

Sista datumet för inbetalning

Andreas jobbar fortfarande med båten och Mercy Ships under April månad. Efter april så kommer vårt konto i organisationen stängas ner och alla som betalar via Autogiro kommer inte längre kunna göra det. Vi önskar och tror att vi kommer att om ca 1.5 år vara tillbaka på båten och faktiskt få göra jobbet längst Afrikas västkust tillsammans med Mercy Ships organisation. Därför hoppas vi att ni vill fortsätta följa oss i våra kommande äventyr. Vår Facebook sida och Instagram hoppas vi ska leva vidare. Vi  tycker det är viktigt att fortsätta inkludera er i vårat äventyr som vi inte ser som avslutat ännu.

 

Vi vill tacka er alla så otroligt mycket för allt ni hjälpt oss med och vi hade inte klarat oss utan er. Ni gjorde det möjligt för oss att åka. Vi känner oss oerhört välsignade med att ha er som vänner och nära. Är det något vi kan göra för er, tveka inte, hör av er. Vi önskar dig en välsignad vår!

Tack.

 

Massor av kramar
Andreas, Malin, Ella och Lo
Familjen Zimmergren

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *