Stöd oss

VI ARBETAR

Volontärt!

All som arbetar ombord på Africa Mercy jobbar volontärt. Som volontär betalar du även alla dina resor till och från skeppet, maten och boendet samt andra omkostnader helt själv.

Stöd vår familj

Postgiro - 90 00 93-6
Swish - 9000936

Ange referens - Fam Zimmergren 5379

FAQ

Hur kan jag vara med och sponsra?

Familjen Zimmergren har ett eget insamlingskonto hos Mercy Ships. 

(kontonummer, swicha) Här kan du ge en engångsgåva eller bli en av våra månadsgivare. 

 

Som månadsgivare är du med och bidrar till en ekonomisk stabilitet för vår familj. Kanske känner du fler personer eller företag som skulle vilja vara en del av vår resa och bli sponsorer. Tipsa oss gärna! För oss har varje krona stor betydelse och möjliggör vårt arbete för Mercy Ships.

 

Varför måste volontärer betala för att jobba?

Att man som volontär betalar för sitt eget uppehälle har med hur organisationen Mercy Ships är uppbyggd. Mercy Ships har sitt huvudsäte i Texas, USA där det är vanligt att volontärer finansieras av lokala församlingar, företag, familj och vänner.  I Sverige däremot är vi inte så vana vid att skänka pengar till privatpersoner utan ger oftast bidrag till en huvudorganisation som i sin tur ombesörjer sina anställda/volontärer. Det finns en kulturell skillnad i hur man väljer att samla in pengar och finansiera sina volontärer i Sverige kontra USA. Fördelen med att en volontär skaffar lokala sponsorer är att fler givare kan få ett personligt engagemang och en större inblick i Mercy Ships verksamhet genom någon de känner.

Hur hanteras pengarna som jag skänker till familjen Zimmergren?

De gåvor som sätts på kontot  …. hanteras av Mercy Ships egen bank ( namn på bank). Det är ett så kallat 90-konto som utfärdas och kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Pengarna som skänkt via det kontot tillfaller familjen Zimmergren och blir den lön familjen kan leva av. Med de medel som samlas in varje månad betalas mat, logi, försäkringar, resor, kläder m.m

Kan jag göra en skattereduktion på de gåvor jag ger?

För dig som ger minst 200 kr per gåvotillfälle till ett belopp av minst 2000 kr per år kan beviljas en skattereduktion för dessa gåvor. Mercy Ships är en av de organisationer som är godkända för detta avdrag. läs mer på (länk)

Om du fler frågor tveka inte på att höra av dig till oss.
Email: andreas.zimmergren@mercyships.org