Vår sommarvardag!

Efter att vi i maj lämnade vår kära lägenhet i Mölndal bor vi nu hos Malins föräldrar i Skepplanda. Att som småbarnsfamilj bo som inneboende är energikrävande men bjuder samtidigt på många möjligheter. Med mysiga kor i hagen, spännande turer i traktorn och den stora trädgården som ger utrymme för både odling och lek, bjuder gården i Skepplanda på många fina sommarminnen. Här kan Ella och o springa fritt, plocka sommarens bär och framförallt njuta av mycket kvalitetstid med mormor och morfar.

Malin har fått ett sommarjobb på Skepplanda kyrkogård och Andreas har påbörjat sitt volontärsuppdrag för Mercy Ships. Det känns väldigt roligt att vi lyckats få ihop livspusslet så att vårt engagemang och arbete med Mercy Ships har kunnat påbörjats även om det sker digitalt som så mycket annan verksamhet just nu. Det är inte alltid lätt att få ihop alla bitar med jobb, volontärsarbete och familjeliv men Gud är god och vi lyckas förhållandevis bra om vi får säga det själva.

En inblick i vår vardag:

Vår dag börjar med att Malin går till jobbet på Skepplanda kyrkogård där hon varje morgon kl 7 möts av kyrkklockorna som med sin klara klang slår för att en ny arbetsdag tar sin börja. Andreas och barnen styrs dock inte av klockorna utan ligger fridfullt och sover ett litet tag till innan deras dag börjar med pigga och energifyllda barn. Kl 12 slutar Malin sitt arbete och vi samlas för att äta lunch tillsammans. Därefter är det Andreas tur att gå till jobbet en trappa upp. Under eftermiddagen sker diverse digitala möten där Andreas är projektledaren för implementeringen av ett nytt CRM-system. Undertiden leks det kanske i sandlådan eller i duplolådan. På eftermiddagen lagar och äter vi ofta middag tillsammans med mormor och morfar. Om Andreas står för maten blir det oftast en välgrillad och smarrig meny. Kl 20 är det läggdags för barnen och just nu är Mamma Mu en klar favorit bland godnattsagorna. När barnen äntligen somnat har vi massor kvar på att-göra-listan men det blir sällan något gjort då tröttheten oftast tar överhanden. Så börjar nästa dag om igen och måndag till torsdag ser dagarna mestadels likadana ut. När fredagen däremot kommer tar vi långhelg och försöker spendera så mycket tid vi bara kan med nära och kära då vi snart kommer att ge oss av.

Vår avresa:

I slutet av augusti åker vi direkt till skeppet Africa Mercy som ligger i hamn på Teneriffa. Båten ligger förtillfället på ett varv för upprustning och reparationer. I detta arbete är Andreas som IT-chef väldigt efterlängtad och vi gläds åt att snart få vara på plats. Mercy Ships arbetar för att så snart som möjligt kunna åka tillbaka till Senegal och åter möta de patienter vars operationer fick skjutas fram pga av pandemin. Vi längtar såå efter att få vara en del av denna resa tillbaka till Senegal!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *